Projekt neve:

Lovashotel, Erdély

Projekt típusa: tanulmányterv
Projekt éve: 2019
Méret: 5 400 m2
Keresőszavak: fa, szálloda, vidék
Generáltervező: Kis Péter - PLANT
Látványtervező: Lovas Lars

A természettel való kapcsolat, a helyi anyagok használata és a meglévő lovaspálya határozza meg az Erdélybe tervezett szálloda kialakítását. A környező épületekhez viszonyítva a szálloda mérete osztás nélkül könnyen aránytalanná válna, a felszín feletti beépítés két részre bontásával viszont jól illeszkedik a településszövetbe. A földszinten találhatók a megérkezéshez köthető funkciók, a közösségi terek és a szálloda üzemeltetési egységei. A közönségforgalmi funkciók egy részét a lovaspálya felé néző üvegfalak közelében alakítottuk ki, a többit belső átriumok köré rendeztük, míg a földszint hátsó részén lévő kiszolgáló egységeket a lejtős terep elrejti. A szobák az emeleti szinteken kapnak helyet.

A két épületrészt hidak kapcsolják össze, magassági viszonyaik a domborzatot követik. A pálya hosszoldala mentén nincs földszinti beépítés. Itt a tömegek lábakon állnak, amely kialakítás finom hátfalat képez a lovaspálya számára, ugyanakkor nem hoz létre éles határt a lovaglók és az épület melletti tó között.